Create a Post
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Omerav
Participant

790 appliance remote access

Jump to solution

Hi,

I have manual managed 790 appliance.

Remote VPN configure on office mode with /24 subnet.

Users are getting a /32 subnet.

1.How can I assign /24 subnet?

2. How can I assign a reserved up for a user? 

 

 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
PhoneBoy
Admin
Admin

If the client was installed as SecuRemote (it’s one of the choices upon installing), that sounds like the IP the client will get.
The client needs to be reinstalled as Check Point Mobile.

View solution in original post

14 Replies
PhoneBoy
Admin
Admin

What precise client was installed by the end user?
Meanwhile, for reserving an IP for a specific user, you can try: https://supportcenter.checkpoint.com/supportcenter/portal?eventSubmit_doGoviewsolutiondetails=&solut... 

Omerav
Participant
0 Kudos
G_W_Albrecht
Legend
Legend

As an addtion to the sk, on SMB you use

/pfrm2.0/opt/fw1/conf/ipassignment.conf

Omerav
Participant

Hi Done that but no change occurred user still gets 10.0.0.2 and I cant see it on connected user tab

attached 

 

 

0 Kudos
Omerav
Participant

Hi i've configured the ipassignment.conf file but no luck 

user keeps getting 10.0.0.2 address and not the address from the range I've configured and I also cant see it connected on the remote user connected tab on the gui.

something is weird with my VPN.

 

0 Kudos
PhoneBoy
Admin
Admin

If the client was installed as SecuRemote (it’s one of the choices upon installing), that sounds like the IP the client will get.
The client needs to be reinstalled as Check Point Mobile.

View solution in original post

Omerav
Participant

Thanks you @PhoneBoy  another question, i want to reserve an IP for a user following the ipassignment.conf file but with no luck. 

0 Kudos
PhoneBoy
Admin
Admin

An internal note in the SK I linked suggested this may not work on locally-managed SMB appliances.
You can try a TAC case, but I suspect you may be out of luck.

0 Kudos
Omerav
Participant

Hi Client was installed with ver.E83.10

https://supportcenter.checkpoint.com/supportcenter/portal/role/supportcenterUser/page/default.psml/m...

 

what I'm trying to accomplish is to have access between nodes inside the VPN subnet.

0 Kudos
G_W_Albrecht
Legend
Legend

I would contact TAC for the issue...

0 Kudos
Omerav
Participant

problem solved after disabling nat for the VPN subnet and installing endpoint security VPN instead of remote secure access.

 

 

0 Kudos
Omerav
Participant

another quick Q while were at it, I'm configuring S2S VPN to a PA device do I need to use vti ? and if yes how ?

0 Kudos
PhoneBoy
Admin
Admin

Offhand, don’t know, but recommend creating a new thread for this question.

0 Kudos
Omerav
Participant

Tx

0 Kudos