Create a Post
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
RobMilk
Explorer

Clean install on MacOS Catalina 10.15.7 fails to start

I've been using the Remote Access VPN client for a few years across a few machines and MacOS releases, from 10.13 - 10.15. But now I have one new machine that cannot run the Remote Access VPN.

 

But - I have a Mac mini 2018  that has a clean install of Catalina - that is, a disk wipe and MacOS re-install. On that machine, I cannot install the 82.50 or 83.20 clients. The install of either version works, but fails on startup. It gives the error that the "connectivity with the VPN service is lost".

I already did the following:

- Allowed the cpfw.kext in the System Preferences->Security main tab (the message about legacy system extensions).

- Added the Endpoint Security VPN app to the "Full Disk Access" entry in the Privacy tab.

- I also verified the cpfw.kext was loaded.

 

The error message in the Console shows it crashes in a QtCore / QtGui call. The actual error is deep in CoreFoundation with __NSPlaceholderArray initWithObjects:count:. The call in Endpoint_Security_VPN is from _ZN7QString6removeERK7QRegExp

Any ideas? This looks like some kind of missing file or setting type of thing, but it is a clean install, with all traces of Checkpoint removed before install.

 

0 Kudos
2 Replies
G_W_Albrecht
Legend
Legend

This would be a task for TAC !

0 Kudos
RobMilk
Explorer

Thanks for the info. I figured it out. The issue was an old Qt lib that was reinstalled recently. That was an issue mentioned in some other posts.

I’m still having issues with the. PN client not opening, but now it looks like some kind of Keychain issue according to the Console log. I’ll open a TAC question on this one. 

0 Kudos