cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Post a Question

Upgrade from 77.30 to 80.10 problem

Jump to solution

Hello. We have issue with upgrade of our software security gateways from 77.30 to 80.10.

I tried to make uprade from CUPSE, Smart Update and from CLI. I have an error 

However it is file from official checkpoint site, md5 hash is right.

How can I upgrade the sistem with some custom way?

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions

Re: Upgrade from 77.30 to 80.10 problem

Jump to solution

Hello Sergey,

I solved this same problem by updating CPUSE Deployment Agent to the latest build and installing the latest Jumbo Hotfix Accumulator for R77.30.

If the Deployment Agent doesn't automatically upgrade when you go to the page in Gaia Web Portal, try to do it manually in CLI: sk92449

7 Replies
Employee+
Employee+

Re: Upgrade from 77.30 to 80.10 problem

Jump to solution

Hi Sergey,

I asked our Support to contact you

Best regards

 

Eyal Rashelbach

 

R80 Desk Manager | Solution Center | Check Point Software Technologies

Re: Upgrade from 77.30 to 80.10 problem

Jump to solution

Sergey,

I only had bad experiences with such an upgrade (R77.30 to R80.x).

First make sure that your appliance suports R80.10, make snapshot and backup just in case, save show configuration from gateway, fresh install R80.10, use the same SIC as before, paste show configuration, install policy.

Regards,

0 Kudos

Re: Upgrade from 77.30 to 80.10 problem

Jump to solution

Is there any way to upgrade without fresh install?

We have some backup scripts on OS, so we don’t want to lose it during fresh installation.

0 Kudos
Admin
Admin

Re: Upgrade from 77.30 to 80.10 problem

Jump to solution

I would recommend engaging with TAC to troubleshoot what is going on in this case.

Re: Upgrade from 77.30 to 80.10 problem

Jump to solution

Hello Sergey,

I solved this same problem by updating CPUSE Deployment Agent to the latest build and installing the latest Jumbo Hotfix Accumulator for R77.30.

If the Deployment Agent doesn't automatically upgrade when you go to the page in Gaia Web Portal, try to do it manually in CLI: sk92449

Re: Upgrade from 77.30 to 80.10 problem

Jump to solution

Thank you. Everything works fine after Deployment Agent upgrade.

0 Kudos
Bryce_Myers
Nickel

Re: Upgrade from 77.30 to 80.10 problem

Jump to solution

Great - and with most updates/upgrades moving to CPUSE - if you have a configuration check script, I would recommend making sure your Auto-update is enabled on the Deployment Agent.

            clish -c "show installer policy periodically-self-update"

  

And ensure that is set to "on"


You can also use 

            cpvinfo /opt/CPda/bin/DAService | grep Build | grep -Po "[0-9]+"

To look at what version of Deployment Agent you're running.

0 Kudos