Create a Post
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Hllrdm
Participant

Cluster Load Sharing and IPSec VPN in R81.10

Jump to solution

I want to enable Cluster Load Sharing on R81.10 using Mobile Access and IPSec VPN blades. When Cluster Load Sharing is enabled. It gives an error "ClusterXL in Load Sharing mode is not supported with IPSec VPN blade enabled.", But according to sk171421 this problem has already been resolved. Why does the error still persist and how can I fix it?

 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Prabulingam_N1
Advisor

Hi,

You have to enable as per this sk162637

(Enabling the support for the ClusterXL Load Sharing mode on the Management Server)

Then try enabling ClusterLS mode in SmartConsole.

Rgs, Prabu

View solution in original post

0 Kudos
5 Replies
Prabulingam_N1
Advisor

Hi,

You have to enable as per this sk162637

(Enabling the support for the ClusterXL Load Sharing mode on the Management Server)

Then try enabling ClusterLS mode in SmartConsole.

Rgs, Prabu

0 Kudos
boopathi
Explorer

Hi, 

Even after being enabled as per this SK162637, IPSec VPN Blade is not working. Any suggestion on this issue?

Regards,

Boopathi

0 Kudos
PhoneBoy
Admin
Admin

Define "not working" in more detail.
What precisely did you attempt to do?
What is the precise result you achieved?
Did you set the environment variable on the machine running SmartConsole as described in sk162637?

0 Kudos
boopathi
Explorer

Currently, we are using S2S and RA VPN in our environment on the cluster with HA mode. Due to more load on the gateway, planning to switch load sharing mode so that gateway load will be equally shared but whenever I'm trying to switch load sharing mode from HA mode, the existing S2S and RA VPN are not working.

Did you set the environment variable on the machine running SmartConsole as described in sk162637? Yes.

 

 

0 Kudos
PhoneBoy
Admin
Admin

ClusterXL Load Sharing doesn't really result in "equally shared" especially if you end up needed to use Unicast Mode.

What are the precise detailed steps you took to switch from HA to Load Sharing?
And when you say "not working" what is the precise behavior observed?
What are you seeing in logs when it is "not working" if anything?
Screenshots of any and all of the above are likely to help.

0 Kudos