AnsweredAssumed Answered

vsec_central_license issue - error in line x

Question asked by Alex Fray on Jul 19, 2018
Latest reply on Jul 29, 2018 by Guy Schreiber

We have a Checkpoint Deployment consisting of:

1 x Checkpoint manager on-premise running R80.10

4 x Checkpoint VSec in Azure running R77.30 (clusters)

8 x Checkpoint VSec in Azure running R80.10 (mix of clusters and single gateways)

24 x VSec Core licenses. We've bought these over time so have 3 licenses (4, 8 and 12 core). All of which get allocated to each VSec gateway.

 

I'm in the process of migrating the VSec clusters running R77.30 to single gateways running R80.10. Moving away from clusters in Azure because the HA is, to be polite, not great.

 

When licensing the new gateways using the vsec_central_license command on the manager I am now getting errors "error in line x". issuing licenses via vsec_central_license utility was working fine and only recently started doing this as I've been removing and creating new VSec gateways.

 

[Expert@manager]#  vsec_central_license

Getting licenses from all modules ...

Dev_VSec - attaching licenses...

Error in line: 2

Error in line: 2

Test_VSec - attaching licenses...

Error in line: 2

Error in line: 2

Prod_VSec - attaching licenses...

Error in line: 2

Error in line: 2

And so on...

 

Looking in Smart Update, its all a bit of a mess now with duplicate licenses on the nodes, some with contracts, some without. This is not a happy state to be in. I've raised a support call but this is not progressing quick enough so interested to see if others have had the same issue and resolved it?

Outcomes