AnsweredAssumed Answered

2-port 40GbE QSFP+ module not visible

Question asked by Maros Kukan on Nov 9, 2017
Latest reply on Nov 13, 2017 by Maros Kukan

Hello all,

 

I have an issue on freshly installed 15600, where this gateway does not detect the 2-port 40GbE module. The code release I am running is R77.30 Build 503.

 

gw-4370e6> fw ver
This is Check Point's software version R77.30 - Build 503

 

gw-4370e6> show asset network
Number of line cards: 2
Line card 1 type: 4 ports 10GbE SFP+ Rev 1.0
Line card 2 type: 8 ports 1GbE RJ45 Rev 1.0

 

[Expert@gw-4370e6:0]# rpm -q kernel
kernel-2.6.18-92cp_990180014

[Expert@gw-4370e6:0]# ifconfig -a | grep eth
eth1-01     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:7F:63:71:C0  
eth1-02     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:7F:63:71:C1  
eth1-03     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:7F:63:71:C2  
eth1-04     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:7F:63:71:C3  
eth2-01     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:7F:68:85:D6  
eth2-02     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:7F:68:85:D7  
eth2-03     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:7F:68:85:D8  
eth2-04     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:7F:68:85:D9  
eth2-05     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:7F:68:85:DA  
eth2-06     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:7F:68:85:DB  
eth2-07     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:7F:68:85:DC  
eth2-08     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1C:7F:68:85:DD

 

Looking at the PCI devices, in fact we can see that Mellanox is presented.

 

[Expert@gw-4370e6:0]# lspci | egrep -i --color 'network|ethernet'
04:00.0 Ethernet controller: Mellanox Technologies MT27620 Family
04:00.1 Ethernet controller: Mellanox Technologies MT27620 Family
07:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation I211 Gigabit Network Connection (rev 03)
08:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation I211 Gigabit Network Connection (rev 03)
87:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection (rev 01)
87:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection (rev 01)
88:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection (rev 01)
88:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation 82599ES 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection (rev 01)
8b:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
8b:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
8b:00.2 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
8b:00.3 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
8c:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
8c:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
8c:00.2 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)
8c:00.3 Ethernet controller: Intel Corporation 82580 Gigabit Network Connection (rev 01)

 

When I ran the HW network giagnostic I could saw that it tests eth3-01 and eth3-02 with while test as passed. Seems to me like a driver issue at the moment.

 

This gateway was installed from

Check_Point_R77.30_for_15000_23000_Appliances.iso  md5sum:cea76d21c5adc38a0459329110a922b4

 

Any advice would be appreciated.

Outcomes