Create a Post
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Completely removing R80.40 EA jumbo take 77

Hey everyone,

 

Just wondering if this is even possible. I am trying to test something for the customer and in order to do so, I wish to apply jumbo take 78 on R80.40. I have single mgmt and 2 gateways in the lab running R80.40 jumbo take 77 (mind you, its EA version, since I installed that take when it came out, on August 18th 2020). The problem is, when I try to install take 78, its saying not compatible for rollback package and below is what happens if I try to uninstall it via cli (in gui, uninstall option is greyed out). By the way, I checked /var/log/CPda/repository and package is indeed there. I opened the case with TAC and all the guy said was he would have to check with R&D, did not even do any research (thats sort of typical TAC support for anything really, but anyway...).

 

Below is the error I get. If anyone has any idea/suggestion about this, I would really appreciate it.

 

Thanks

 

Uninstall error:

 

CP-VM-MGMT> installer uninstall Check_Point_R80_40_JUMBO_HF_Bundle_T77_sk165456_FULL.tgz

The machine will automatically reboot after uninstall.

Do you want to continue? ([y]es / [n]o / [s]uppress reboot) yes

 

Info: Initiating uninstall of Check_Point_R80_40_JUMBO_HF_Bundle_T77_sk165456_FULL.tgz...

Interactive mode is enabled. Press CTRL + C to exit (this will not stop the operation)

Result: Uninstall Failed

The package file is not in the repository.

CPUSE cannot find one of the uninstallation files. Contact Check Point Technical Services for further assistance.

CP-VM-MGMT>

0 Kudos
Reply
3 Replies
Employee
Employee

@ottawacanada150 ,

Be happy to assist.

We will need output of da_cli collect_logs (in expert mode)

@Boaz_Orshav  - FYI

0 Kudos
Reply

Wow, that was such a fast response, thanks guys, I appreciate it!! See output from cli below and I also attached the logs. For what its worth, I do NOT see dir take 77 on mgmt server, though I do see it on the 2 firewalls, but problem is exactly the same.

 

login as: admin
admin@172.16.10.107's password:
Last login: Sat Sep 12 17:17:22 2020 from 172.16.10.103
[Expert@CP-VM-MGMT:0]# cd /var/log/CPda/repository/
[Expert@CP-VM-MGMT:0]# ls
CheckPoint#CPUpdates#All#6.0#5#1#BUNDLE_CME_WRAPPER#83
CheckPoint#CPUpdates#All#6.0#5#1#BUNDLE_R80_40_JUMBO_HF_MAIN#74
CheckPoint#CPUpdates#All#6.0#5#1#BUNDLE_R80_40_JUMBO_HF_MAIN_SC#45
CheckPoint#CPUpdates#All#6.0#5#1#BUNDLE_R80_40_JUMBO_HF_MAIN_SC#53
CheckPoint#UpgradeTools#All#6.0#5#1#UPG_TOOLS_R80.40#994000298
tmp
[Expert@CP-VM-MGMT:0]# da_cli collect_logs
{
"Action ID" : "0",
"logsCollectionFile" : "./DA_logs_collection_2020-09-13_09-33-41.tgz"
}

[Expert@CP-VM-MGMT:0]# ls
CheckPoint#CPUpdates#All#6.0#5#1#BUNDLE_CME_WRAPPER#83
CheckPoint#CPUpdates#All#6.0#5#1#BUNDLE_R80_40_JUMBO_HF_MAIN#74
CheckPoint#CPUpdates#All#6.0#5#1#BUNDLE_R80_40_JUMBO_HF_MAIN_SC#45
CheckPoint#CPUpdates#All#6.0#5#1#BUNDLE_R80_40_JUMBO_HF_MAIN_SC#53
CheckPoint#UpgradeTools#All#6.0#5#1#UPG_TOOLS_R80.40#994000298
DA_logs_collection_2020-09-13_09-33-41.tgz
tmp
[Expert@CP-VM-MGMT:0]# ls -lh
total 16M
drwx------ 2 admin root 72 May 14 13:05 CheckPoint#CPUpdates#All#6.0#5#1#BUNDLE_CME_WRAPPER#83
drwx------ 2 admin root 6 Aug 11 09:30 CheckPoint#CPUpdates#All#6.0#5#1#BUNDLE_R80_40_JUMBO_HF_MAIN#74
drwx------ 2 admin root 25 Jul 13 21:18 CheckPoint#CPUpdates#All#6.0#5#1#BUNDLE_R80_40_JUMBO_HF_MAIN_SC#45
drwx------ 2 admin root 25 Jul 29 18:10 CheckPoint#CPUpdates#All#6.0#5#1#BUNDLE_R80_40_JUMBO_HF_MAIN_SC#53
drwx------ 3 admin root 79 Sep 1 13:54 CheckPoint#UpgradeTools#All#6.0#5#1#UPG_TOOLS_R80.40#994000298
-rw-rw---- 1 admin root 16M Sep 13 09:33 DA_logs_collection_2020-09-13_09-33-41.tgz
drwx------ 23 admin root 4.0K Sep 10 08:22 tmp
[Expert@CP-VM-MGMT:0]#

0 Kudos
Reply

Issue was fixed by TAC providing clean files from R80.40 mgmt server with content from directory /opt/CPda/backup.

0 Kudos
Reply