cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Create a Post

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

yes, i have same issue  on SMB  local manage 1470 . After updating  on 77.20.85  build 751 .

After 12 hour my device  seeing like zombies .  Load and cpu processing none ....

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Zombie processes are mostly harmless and you can safely ignore them. But if they bother you too much you may open SR for RnD to fix it. There was a similar problem in the past but with the sfwd process.

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

fully agree that for the most part zombies are harmless and these ones are on httpd with zero usage on memory/cpu so that's good.  That said, a well optimized code should clear them after a set period of time and not accumulate.  I have synology products that zombies are seen but the system clears them.    I have lived through the firmware that had zombies due to sfwd process.    

Curious to know if you have zombies and to which process if it's the httpd which has been known to be problematic.

Will open an SR.  If my synology device that cost me 500 dollars and the OS can clean them, expect nothing less from code optimization from CP.

0 Kudos
Highlighted

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Hi All,

R77.20.85 build 990172751 is now Publicly available.

Please use the following SK to download it:

R77.20.85 for Small and Medium Business Appliances 

Thanks,

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

R77.20.85 build 990172751 is now Publicly available, but that firmware does not include the fix(es) for sk147092 and sk147112 ?

0 Kudos
Tom_Hinoue
Nickel

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

There is an R77.20.85 Build 990172752 for covering those 2 SK's, which means the fix is not included in B751 Smiley Happy

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

do you have a link to this firmware?

0 Kudos
Tom_Hinoue
Nickel

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Nope, this is an hotfix so afaik it is not publicly available... you will need to ask TAC for them to provide it to you.

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Thanks, I'll wait for r77.20.86 EA should have the fix.    Zachi Schnieder‌ can you confirm this, for the two sk147092 and sk147112?

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

 SMB  local manage 1470 . After updating  on 77.20.85  build 751 .

After 12 hour my device  seeing like zombies .  Load and cpu processing none ....

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Suggest you open an SR and also if you do the ps aux which process does it show you that is defunct is it the httpd? This is the time to report as they are working on r77.20.86

0 Kudos
LuisSP
Iron

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Since I have R77.20.85 B751  my appliance 1470 has had performance drops after a few hours, and I can not manage it because the device does not respond.

The SNMP logs show me that it is still operating and filtering packets, but the performance is so poor that I had to restart it.

Before... I had stable 77.20.80 and enabled the blades of FW, AppC, UrlF, UsrAw, IPS, AV, AB, TE, VPN-RA and SSL Inspection. Tried 77.20.81 but brought me some inconveniences and I returned to 77.20.80.

The 77.20.85 Build 751 I have been observing for 3 days, with the blocking problems. At this moment, deactivate the SSL Insp and leave it in HTTPS Cat, it behaves stable.

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Great analysis, did you open an SR to report?

0 Kudos
LuisSP
Iron

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

That's right...TAC is still analizing my case.

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

There is a memory consumption issue with build 751 and HTTPS-I enabled. Tell TAC to contact RnD directly, they already have a fix for that.

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

what build is that fixed on?

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Build 755 and later.

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Thanks do you know if this build also fixes the static nat/server objects issues? 

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

are you running with build 755 in your environment?

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Yes, I am. It seems to work fine so far.

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

We have also experienced that the build 755 is stable so far.

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

I cannot say that but it is possible. 

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

How has people got on with this? Did the CPU issue get resolved?

We are recommending R77.20.81 at the minute as we have had stable results with this software. 

I notice that there are 2 builds currently available for download .751 and .731.

Regards

Mark

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Running on build 755 and stable.   If you are going to upgrade, open a TAC and request this build it has the CPU and other fixes for static nat

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Thank you Naftali. I think I'll stay put with .81 for the time being until the stable version is officially released. 

Regards

Mark

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Hi Mark, GA is build 751 and stable,  build 755 had minor tweaks.  Don't believe there will be another GA for r77.20.85 as r77.20.86 is now available as EA.  

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Hi Naftali,  thank you for the additional info. Appreciate it.

Regards

Mark

0 Kudos
LuisSP
Iron

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

I have 4 days running  r77.20.85 Build 755 and appliance is stable. Just noticed there are a difference between memory reported by webui and top command. WebUI tools report constantly about  700Mb memory usage, while top report 1.5Gb aprox; although I consider that such differences come from previous fimwares.

Leaving aside that, the firmware performs well.

top - 10:27:58 up 3 days, 15:43, 1 user, load average: 1.35, 1.62, 1.78
Tasks: 122 total, 3 running, 118 sleeping, 0 stopped, 1 zombie
Cpu(s): 3.6%us, 3.8%sy, 0.0%ni, 91.7%id, 0.0%wa, 0.0%hi, 0.8%si, 0.0%st
Mem: 2068516k total, 1582132k used, 486384k free, 7496k buffers
Swap: 0k total, 0k used, 0k free, 631624k cached

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Don't know what WebUI shows (probably resident memory) and I do not use it for monitoring anyway. 'top' and 'free' are what I trust most for mem usage. Also 'fw ctl pstat' is useful. 

Edit:

This is what WebUI uses to show memory:

cpstat os -f all | grep "Active Virtual Memory (Bytes):" | awk '{print $5}'

0 Kudos

Re: R77.20.85 performance issue on centrally managed SMB

Effective 05 March 2019: Build 990172755 for R77.20.85 image has been released for 700/900/1400 Appliances.