cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Create a Post
ED
Silver

Unable to delete service CPD_amon_

Hi,

Doing some cleanup after previous upgrades from R77.x to R80.x

I have two services CPD_amon and CPD_amon_ (with underscore).

 

image.png

When trying to delete CPD_amon_ I get this:

image.png

Followed by this when I click "Where Used...":

image.png

So how can I find where it's being used? 

11 Replies
JozkoMrkvicka
Platinum

Re: Unable to delete service CPD_amon_

Try to tick "Show indirect usage in policies"

Kind regards,
Jozko Mrkvicka
ED
Silver

Re: Unable to delete service CPD_amon_

I have tried that. Doesn't show anything. 

Jerry
Platinum

Re: Unable to delete service CPD_amon_

aww sorry, it is about the duplicated record. oh yes - API is your friend then otherwise you may need DBedit instead?
Jerry
ED
Silver

Re: Unable to delete service CPD_amon_

Hi Jerry,

I don't dare to delete it before finding out where it's being used. What API command can I run to find that out?

Josh_B
Nickel

Re: Unable to delete service CPD_amon_

I just had the same issue. It turned out the object I was trying to delete (custom Application/Site list) was being used in HTTPS inspection rule.

I found where it was being used by using the where-used API command.

 

https://sc1.checkpoint.com/documents/latest/APIs/index.html#cli/where-used~v1%20 

Highlighted
ED
Silver

Re: Unable to delete service CPD_amon_

image.png

I had no luck there either @Josh_B 

JozkoMrkvicka
Platinum

Re: Unable to delete service CPD_amon_

Try to install the database.

Are you using management HA ? Maybe from second management, the service can be deleted? 

Are you using the latest build of SmartConsole ? The latest jumbo is installed ? R80.10 or R80.20 ?

Service with underscore was already present on R77.30 ? AFAIK, the underscore character is added to some objects during upgrade from R77.30 to R80.x.

Kind regards,
Jozko Mrkvicka
ED
Silver

Re: Unable to delete service CPD_amon_

@JozkoMrkvicka 

I have tried to install the database. 

No managment HA. Latest build of SmartConsole installed. 

The underscore was added after upgrade from R77.30 to R80.x

 

Unable to delete it still. I tried to search for the other CPD_amon (without underscore at the end) and it was just found in a VPN community. Not the CPD_amon_

I tried to add the CPD_amon_ instead of CPD_amon on that VPN community and then use where used and then it shows. Then I removed it and tried to delete but still no luck. 

JozkoMrkvicka
Platinum

Re: Unable to delete service CPD_amon_

Can you do some modification on that object ? Change name, change port, change description? Is that possible ? 

Kind regards,
Jozko Mrkvicka
ED
Silver

Re: Unable to delete service CPD_amon_

@JozkoMrkvicka 

I changed the name and port. Did also an install of policy after publishing. Still not able to see where it's used or able to delete it. 

JozkoMrkvicka
Platinum

Re: Unable to delete service CPD_amon_

Well, in this case, a TAC case is a must...

Kind regards,
Jozko Mrkvicka