cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Create a Post
Highlighted

after changing hostname, log shows still old name

Jump to solution

Hi CheckMates,

Interesting thing: After changing some hostnames with api command "set host", the log entries are still resolved to the old names.

The changes were published and also a policy install was done. What did I miss to do? 

I am using R80.20 SMS, the gateways also running R80.20.

Does anyone else got the issue, and how can it be resolved?

1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted

Re: after changing hostname, log shows still old name

Jump to solution

We have no dedicated log server and the database was already installed. But the problem was fixed after installing the current ongoing take of jumbo hotfix R80.20 take 47. There was no note in the description of the jumbo about a bug like that. 

Many thanks for your help.

View solution in original post

8 Replies
Highlighted

Re: after changing hostname, log shows still old name

Jump to solution
Additional information: Tracker shows the correct hostnames, only smartlog uses still the old hostnames.
Highlighted
Pearl

Re: after changing hostname, log shows still old name

Jump to solution

Probably it is cached in the solr database and it may have its own resolution refresh timers.

Highlighted

Re: after changing hostname, log shows still old name

Jump to solution

Hello Vladimir,

I think after a day later the solr database should be ok. But we have still the same issue.

I think the solr database is not updated at all, can I initate an update of that database?

 

Highlighted
Pearl

Re: after changing hostname, log shows still old name

Jump to solution

Take a look at this: sk108216, while it does not exactly corresponds with your symptoms, the solution shown there may very well work. As always, at your own risk 🙂

 

0 Kudos
Highlighted

Re: after changing hostname, log shows still old name

Jump to solution

If you have dedicated Log-Server, you have to install database on them.

0 Kudos
Highlighted

Re: after changing hostname, log shows still old name

Jump to solution

Did you try installing the database?  😃

0 Kudos
Highlighted
Platinum

Re: after changing hostname, log shows still old name

Jump to solution
what about local rev-dns ? 🙂
Jerry
Highlighted

Re: after changing hostname, log shows still old name

Jump to solution

We have no dedicated log server and the database was already installed. But the problem was fixed after installing the current ongoing take of jumbo hotfix R80.20 take 47. There was no note in the description of the jumbo about a bug like that. 

Many thanks for your help.

View solution in original post