cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Create a Post

Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

Smartview is not working in new tab of Logs, also it is not loading with https://<Mgmt IP>/smartview.

The warning appears which is attached herewith.

We are running distributed architecture with firewalls on high availability and running Gaia OS R80.20.

We tried disabling and enabling Smart Event blades on Mgmt. Also tried evstop and evstart; and also $RTDIR/scripts/stopSmartView and $RTDIR/scripts/startSmartView

Labels (1)
1 Solution

Accepted Solutions

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

Hi Dadosh,

Thanks to you and your friend Nadav too for solving this problem.

Actually the problem was httpd2-smartview.conf file being corrupted and it was resolved after replacing this file.

 

 

View solution in original post

13 Replies

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

Hi everyone,

Upgraded management server to its latest hotfix, but the issue persists.

Has anyone faced this problem before? Please suggest.

Admin
Admin

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

How many cores is your management server?

How much RAM?

Generally recommend at least 4 cores and 16gb of RAM for optimal performance.

Otherwise, you may want to open a TAC case: How To Open a Case with TAC and/or Account Services

0 Kudos

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

We have Smart-1 410 Appliance as Management Server.

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

That model has 4 cores and 32GB by default, so that should be plenty for SmartView and log indexing.  Doesn't look like a resource issue, TAC will probably need to look at it.

--
"IPS Immersion Training" Self-paced Video Class
Now Available at http://www.maxpowerfirewalls.com

"IPS Immersion Training" Self-paced Video Class
Now Available at http://www.maxpowerfirewalls.com
Employee+
Employee+

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

When trying to access with the browser, which error do you get?

Are you sure there is network connectivity been the client and the server?

Try to both the management server and the SmartEvent server.

Do you have access to the Gaia portal?

Have you changed the Gaia portal to a port different than 443?

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

We have access to Gaia WebUI portal of management server, but smartview does not open with browser too.

We did not change the port of Gaia portal.

Employee+
Employee+

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

Have you tried the other flows I mentioned?

Would you be available for a short remote session to look at the issue?

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

Thanks for the concern. Yes, we can manage a remote session.

0 Kudos
Highlighted
Employee+
Employee+

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

send me the details to my email:

dadosh@checkpoint.com

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

Hi Dadosh,

Thanks to you and your friend Nadav too for solving this problem.

Actually the problem was httpd2-smartview.conf file being corrupted and it was resolved after replacing this file.

 

 

View solution in original post

TravisM
Ivory

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

Hello, I am seeing the same issue. Was there an SK published to address this issue by chance? Much appreciated.

0 Kudos
Vladimir
Pearl

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution

Do you have an explicit rule permitting HTTPS to the management server you are trying to see the SmartView of?

0 Kudos

Re: Smartview stuck as loading smartview.. in R80.20

Jump to solution
Yes