cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Post a Question
Highlighted

IPS updates on R77.30 & R77.20.80 GWs not reflected in Dashboard

The R80.20 Dashboard has a valuable interface to confirm that the latest IPS update version is installed on the managed Gateways. It can happen that the SMS has already updated to the current IPS version, but some Gateways not; a policy install will update them, too.

But not with R77.30 and R77.20.80 - after a policy install, GWs are updated, but look here:

IPS_updates.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Still we see that two GWs do not have the current version - except in CLI:

IPS_R77.20.80.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IPS_R7730.png

Installing the policy again, quitting Dashboard and opening it again as well as GW reboot does not change the displayed status. Anyone else experiencing this issue ? SMS is R80.20 JT 73, Dashboard B046.

5 Replies
Admin
Admin

Re: IPS updates on R77.30 & R77.20.80 GWs not reflected in Dashboard

Definitely sounds like a bug of some sort.
TAC case?
0 Kudos

Re: IPS updates on R77.30 & R77.20.80 GWs not reflected in Dashboard

I usually do not open TAC cases for my Lab environment, so i thought i ask around if other users can confirm the behaviour. I only stumbled upon it when the IPS update status did not chenge regardless of several policy installs...

0 Kudos

Re: IPS updates on R77.30 & R77.20.80 GWs not reflected in Dashboard

Make sure you have the latest build of the SmartConsole software installed, had a mysterious problem editing a cluster object at a customer site just today that was solved by updating the SmartConsole software.

 

"IPS Immersion Training" Self-paced Video Class
Now Available at http://www.maxpowerfirewalls.com
0 Kudos

Re: IPS updates on R77.30 & R77.20.80 GWs not reflected in Dashboard

I am using the newest SmartConsole 992000046 = Check_Point_SmartConsole_R80_20_jumbo_HF_B046_Win.exe

0 Kudos

Re: IPS updates on R77.30 & R77.20.80 GWs not reflected in Dashboard

Same issue with TE Updates - the SMS displays the following update status:

TE_not_up.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

But in CLI we see something completely different :

# cpstat threat-emulation

Status: 0
Status short description: ok
Status long description:
Engine Major Version: 58
Engine Minor Version: 990000492

# cpstat threat-emulation -f update_status

TE Update Status: up-to-date
TE Update Description: Gateway is up to date.

So whom to believe ???

0 Kudos