cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Post a Question

multicast issue

Hello,

we have checkpoint r8010 running on two gateways and  we have 2 different vlans  on these gateways: vlan 1 and vlan 10 . there is no access restriction between these two networks.

we stream multicast from server having vlan1 and we want the pc with vlan 10 to receive it. However we fail to receive this although we have tried several configurations. 

Can you help us with the details we need to pay attention so that we can have the multicast successfully? 

7 Replies

Re: multicast issue

Re: multicast issue

Hello 

thank you for your answer. I supported this guide, but I didn't succeed

my multicast server on VLAN 1 and the IP address of VLAN 1 192.168.1.1/24  . My receiver client I running on VLAN 10 IP address of VLAN 10 gateway is 192.168.2.1/24 

I selected PIM protocol Sparce Mode and all VLAN add tab of PIM Interfaces.

enable static RP and  Rendezvous Point 192.168.1.1 , Multicast groups 224.0.0.0/4 

stream video on VLC Player on VLAN1 ,but i didn't receive vlan 10 

thank you for your help

0 Kudos
Employee+
Employee+

Re: multicast issue

Hello,

I suggest to check:

1) The TTL settings on the VLC Player (source). If you didn't set it manually, I advice to use the ttl=20.

2) IGMP configuration.

3) Take a look the "Troubleshooting" section of the sk100239 and output of the "show pim joins" command in particular.

4) Output of the tcpdump on the relevant interfaces of the GW. We need to be sure, that GW receives the packets from the source and receiver.

5) Drops, related to this traffic.

Regards,

Dmitry.

0 Kudos

Re: multicast issue

do you have FW policy rules to cover this traffic?

0 Kudos

Re: multicast issue

Hello 

when i check Troubleshooting tab on sk100239 

i see  this message 

[Expert@HostName:0]# fwaccel conns

The relevant multicast connections should not have the "F" (Forwarded to Kernel) flag.

but my all multicast network  have F  , what can be the reason for this?

fwaccel conns

0 Kudos

Re: multicast issue

Its normal, there is no acceleration for multicast. Keep looking

0 Kudos

Re: multicast issue

thank you for your help 

i  check on switch and i add static multicast join group ,its work

0 Kudos