cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Post a Question

Problems to start Gaia Portal in the management server

When I try to start the Gaia portal (/web/cpshared/web/Apache/2.2.0/bin/httpd2 -k start -f /web/conf/httpd2.conf -D FOREGROUND) the system if saying the library is not present /web/modules/libmod_unixd.so...

httpd2: Syntax error on line 69 of /web/conf/httpd2.conf: Cannot load /web/modules/libmod_unixd.so into server: /web/modules/libmod_unixd.so: cannot open shared object file: No such file or directory

I started facing this problem this week after reboot the management server which is running Gaia R77.30 with JHF 286

->> show version all output

show version all
Product version Check Point Gaia R77.30
OS build 204
OS kernel version 2.6.18-92cpx86_64
OS edition 64-bit

And, comparing this server with another one, running Gaia but with another OS build, there are more libraries not present. Copying the not present libraries from another management server did not work, I guess due the OS version difference...

0 Kudos
15 Replies
Admin
Admin

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

This sounds like a corrupted installation of some sort.

You should have the TAC look at it: Contact Support | Check Point Software 

0 Kudos

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

Hello,

I got a customer with exactly the same issue.

Could you elaborate the architecture ?

did you upgrade or fresh install this server ?

did you use the ISO R77.30 to install or an VE version ?

regards,

Anthony

0 Kudos

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

Hello Anthony

I'm using here an open server running Gaia R77.30 as the management server.

As I remember, this server was a fresh install (but I'm not sure because the implementation of this one was done by 3rd party).

Another management servers I have here were upgraded by me and I had no issues...

By the way...what did you do in your customer?

0 Kudos

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

Hello,

At first I tried to debug, but I took a backup and did no reproduce the issue on my lab.

Dameon is right, it seems to be a corruption somewhere.

You have two options, rebuild from scratch with a backup.

Create an SR with the support and ask for help.

My customer is on Vmware. We will build an other Management and switch as soon as the newly installed will be ready.

regards,

Anthony

0 Kudos
Highlighted

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

Right!

I was trying to use another approach before install a new server -> migrate import...

0 Kudos

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

Hello,

I found an interesting SK for you.

sk121999

 Jumbo case cause this kind of issue.

try this and keep me posted.

do a backup first Smiley Happy

0 Kudos

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

Hello Anthony

Is it correct the SK number you posted?

0 Kudos

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

Cannot access WebUI after installing Jumbo Hotfix Take_226 and higher
Solution IDsk121999
ProductSecurity Gateway, Security Management
VersionR77.30
OSGaia
Platform / ModelAll
Date Created18-déc.-2017
Last Modified24-déc.-2017
0 Kudos

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

If possible, try to paste here the URL to this SK because I'm not able to find it in Google.

0 Kudos
Admin
Admin

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

The specific SK requires Expert-level access in UserCenter, which is why it does not show in Google.

I strongly recommend engaging with the TAC: Support, Support Requests, Training, Documentation, and Knowledge base for Check Point products and ... 

0 Kudos

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

If a expert-level is needed to see this SK, I think this information cannot be shared here in the community.

Or

If it is possible to help who has no expert access level, please, put the content of the SK here...

0 Kudos
Admin
Admin

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

This is why I suggested opening a TAC, which can provide you with the SK and help you troubleshoot in case it goes wrong. 

I can say the steps involve:

1. Uninstalling the last Jumbo Hotfix you installed.

2. Manually removing some entries in the Check Point registry.

3. Installing the Jumbo Hotfix again.

0 Kudos

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

Hi Jones,

Try now to open this sk121999. you can view the steps

Regards, Prabu

0 Kudos

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

Hello

I am not able to find this sk121999.

Could you copy and paste the steps here?

0 Kudos
Admin
Admin

Re: Problems to start Gaia Portal in the management server

This SK is marked as Expert level and can only be obtained from the TAC, as was stated earlier in this thread.

0 Kudos