Create a Post
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Participant

Not all 10G Interfaces displayed when 'show interfaces' is executed

Hi Team,

 

I have 2 SG 5600 Firewall's with below line card type in expansion slot. But when I execute 'show interfaces' command I only see 3 10G interfaces. eth1-04 is missing. how to troubleshoot this ?

 

Number of line cards: 1

Line Card 1 type: 4 ports 10gbe SFP+ Rev 1.0

show interfaces output:

Mgmt

Sync

eth1

eth1-01

eth1-02

eth1-03

eth2

eth3

eth4

eth5

eth6

eth7

eth8

lo

 

 

 

 

0 Kudos
Reply
10 Replies
Leader
Leader

clish> show interfaces all - what you see there ?
Jerry
0 Kudos
Reply
Leader
Leader

also, what you see when you type "show configuration interface" ?
Jerry
0 Kudos
Reply
Leader
Leader

if really eth1-04 is missing by all output's I'd say to me it looks like he line-card failure (hw problem) and I'd turn this into the RMA if I were you, however you need to be 100% sure this line-card is realy failing with one port
Jerry
0 Kudos
Reply
Participant

@Jerry Yes, eth1-04 is missing in all the output commands . How to confirm if it's the "Expansion Card/Harware" Problem ?

 

0 Kudos
Reply
Participant

how do I find Line Card model type ? Is there a command in cli/expert mode ?

0 Kudos
Reply
Leader
Leader

show asset all ? 😄

Jerry
0 Kudos
Reply
Leader
Leader

show asset network?
Jerry
0 Kudos
Reply

ethtool eth1-04

ifconfig -a

HDT (Hardware Diagnostic Tool)

Reboot didn't help, right ?

Kind regards,
Jozko Mrkvicka
0 Kudos
Reply
Leader
Leader

ethtool won't help as it shows link states etc.
question was about hardware issues hence assets all/network for line cards

cp> show asset network
Number of line cards: 1

Jerry
Participant

Sorry for the late reply.

Issue is resolved now.

An Unsupported/incorrect SFP was inserted into one of the interface ( Eth1-02). I found the error message ( as Unsupported ) when I executed dmesg command ( weird thing it was referring to Eth1-01 interface MAC address and saying unsupported SFP was inserted into it). 

Once a supported version ( Finisar) SFP was inserted into it and the gateway was rebooted all 10G interfaces were visible. 

 

But I'm still unable to find the Line card Model type.

 

I executed 'show asset all' it only shows the line card type but not the model. Is there any way I can find the Line Card Model type other than by 'show asset all' ?

 

FYI: These SG 5600 Boxes are not bran new. We are using a used Inventory from our Data Center and I had to Factory reset them using the "Reset' button on the Front Panel. 

0 Kudos
Reply