cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Post a Question

DB corruption after power failure?

Hello friends,

 we had a power issue in one of our sites due to UPS issue, checkpoint 5200 appliance running as a gateway rebooted, it came up without security policy , fw stat - showed as "default policy" and it didn't pass any traffic. It also lost the connection with mgmt server. Resetting SIC didn't help, as when I pushed policy I got error "load on module failed". I had to restore the gateway to factory defaults to get it back working. This was the second time we faced such an issue, earlier with a different site. Worked with TAC, they said some DB corruption and did the same (restored to factory defaults) as a fix. Is there a way we can avoid this kind of corruption ?

Thanks,

Nishad

0 Kudos
3 Replies
Maarten_Sjouw
Platinum

Re: DB corruption after power failure?

I thought this behavior was no longer happening, we had this type of corruption quite a lot with 2012 appliances (like 2200 and 4x00) in Asian and African countries where power outages are quite often happening. The problem occurs when a writew action is taking place during the power cut. Mostly the only way to recover is a reinstall, either from USB or from a snapshot.

When you're lucky you might be able to recover using fsck while booted in maintenance mode.

Regards, Maarten
0 Kudos

Re: DB corruption after power failure?

I agree. On such sites I with risk of power failure I would always have a snapshot on local and external disk. Then you're back in business fairly quickly - just boot using snapshot

0 Kudos

Re: DB corruption after power failure?

Thank you!

0 Kudos