cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Create a Post
Highlighted
natureson
Ivory

PPPoE connection problem (CP3200)

Jump to solution

Hi Mates,

I have a problem with PPPoE connection to ISP on my CP3200 HW appliance. Everything`s work fine on Cisco router with these settings:

interface Dialer1

mtu 1492

ip address negotiated

ip mtu 1480

ip nat outside

encapsulation ppp

dialer pool 1

dialer-group 1

ppp authentication chap callin

ppp chap hostname ******@***

ppp chap password 0 ****

ip virtual-reassembly

interface GigabitEthernet0/0/0.20

encapsulation dot1Q 20

ip address 192.168.*.1 255.255.255.0

ip nat inside

ip tcp adjust-mss 1196 (*non standart value, but provided from ISP and works fine)

ip ospf 1 area 4

ip virtual-reassembly

As you can see we`ve set required parameteres (such as adjust-mss and MTUs) and this is working fine on Cisco router, but i need to connect my ISP connection directly to CP3200. I`ve created PPPoE interface and it is connecting normally but the issue is that clients doesn`t have Web access, only pings (ICMP) works fine. Currently we don`t have any stricts in policy it just set to Allow all, and we use typical ethernet interface facing to Internet everythings work but not with PPPoE. So, how i can adjust mss values on interfaces to make HTTP sessions establishing normally.

 

Thank you very much.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Tom_Hinoue
Nickel

Re: PPPoE connection problem (CP3200)

Jump to solution

Have you tried disabling SecureXL?
You can try disabling it with [fwaccel off] command from clish to test it out on the fly.

AFAIK, PPPoE interfaces are not not supported with SecureXL. (though SXL should automatically be disabled on ppp interfaces...)

ATRG: SecureXL for R80.10 and below
https://supportcenter.checkpoint.com/supportcenter/portal?eventSubmit_doGoviewsolutiondetails=&solut...

ATRG: SecureXL for R80.20 and above
https://supportcenter.checkpoint.com/supportcenter/portal?eventSubmit_doGoviewsolutiondetails=&solut...

0 Kudos
4 Replies
Admin
Admin

Re: PPPoE connection problem (CP3200)

Jump to solution
0 Kudos
Wolfgang
Silver

Re: PPPoE connection problem (CP3200)

Jump to solution

Natureson,

the solution mentioned by Dameon really solves your problem with PPPoE.

Please be aware of the different settings for the different release versions !

Wolfgang

0 Kudos
Tom_Hinoue
Nickel

Re: PPPoE connection problem (CP3200)

Jump to solution

Have you tried disabling SecureXL?
You can try disabling it with [fwaccel off] command from clish to test it out on the fly.

AFAIK, PPPoE interfaces are not not supported with SecureXL. (though SXL should automatically be disabled on ppp interfaces...)

ATRG: SecureXL for R80.10 and below
https://supportcenter.checkpoint.com/supportcenter/portal?eventSubmit_doGoviewsolutiondetails=&solut...

ATRG: SecureXL for R80.20 and above
https://supportcenter.checkpoint.com/supportcenter/portal?eventSubmit_doGoviewsolutiondetails=&solut...

0 Kudos
natureson
Ivory

Re: PPPoE connection problem (CP3200)

Jump to solution

Thank you very much, now it looks like my problem solved.

0 Kudos