cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Create a Post

show access-rulebase limit argument issues - Me? Bug?

Jump to solution

Hey all,

I'm having some issues with setting the limit of the show access-rulebase API command.

I try to pull the whole rulebase (limit 500) I receive the errors below. However I did a little testing and seem to have found a "sweet spot" with the limit setting. If I request a limit of 186 or below it works fine, however if I try 187 or above it errors out. Is this a bug or is it just me? Any input would be appreciated.

-Andrew

Server Details:

Running on Vmware

Version: R80.10 take 421

Hotfix: Jumbo Take 42

Here are the errors:

Gaia CLI
FWMGMT> show access-rulebase name "Policy Security" limit 187
CLINFR0329 Invalid command:'show access-rulebase name "Niagara Security" limit 187'.
mgmt_cli tool 
.\mgmt_cli.exe show access-rulebase name "Policy Security" limit 187 -s .\id.txt
code: "generic_err_invalid_parameter"
message: "Invalid parameter for [action]. The invalid value: [73eb837e-41f1-47fb-9a27-a520f00a2a65]"
SmartConsole CLI
show access-rulebase name "Policy Security" limit 187
code: "generic_err_invalid_parameter"
message: "Invalid parameter for [action]. The invalid value: [73eb837e-41f1-47fb-9a27-a520f00a2a65]"
Web Services
HTTP: https://FWMGMT/web_api/show-access-rulebase
Request: {"name":"Policy Security","limit":"186"}
error: (400) Bad Request
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions

Re: show access-rulebase limit argument issues - Me? Bug?

Jump to solution

Update and solution:

I continued to do some testing after my original post and have identified the root of the problem. The problem is not in the limit argument, but rather the type of rule or more specifically the action applied to the rule. I tried the "show-access-rulebase" command with a limit of 1 and an offset of 186 and this failed with the same error as before. I was not able to pull the information for rules 187 to 190, but I was fine for the remainder of the rulebase. On closer inspection I found that all 4 of these rules are the same type rule and the only rules like it in the rulebase. These rules are all legacy "Traditional Mode" VPN rules. It seems that the API command "breaks" when it tries to read them.

Here is an example of one of these "Traditional Mode" VPN rules:

Traditional Mode VPN Rule

All of these "Simplified Mode" VPN rules work fine with the API command:

Example Simplified Mode VPN rules

         *Note: These examples are not "proper" rules, they are just merely examples.

The API breaks on the "Client Encrypt" action.

I am sure that these rules "should" have been converted ages ago, so that is where I will start.

I hope this helps anyone else that comes across similar issues.

5 Replies
Admin
Admin

Re: show access-rulebase limit argument issues - Me? Bug?

Jump to solution

By chance, how much RAM does your VM have allocated to it?

At a minimum, I recommend 16gb. 

0 Kudos
Highlighted

Re: show access-rulebase limit argument issues - Me? Bug?

Jump to solution

It only has 8GB of RAM and rarely surpasses 75%.

That being said, I should note that all logging is being done on a separate dedicated logging server.

It turns out that my problems were around the rules themselves.

Thanks.

0 Kudos

Re: show access-rulebase limit argument issues - Me? Bug?

Jump to solution

Update and solution:

I continued to do some testing after my original post and have identified the root of the problem. The problem is not in the limit argument, but rather the type of rule or more specifically the action applied to the rule. I tried the "show-access-rulebase" command with a limit of 1 and an offset of 186 and this failed with the same error as before. I was not able to pull the information for rules 187 to 190, but I was fine for the remainder of the rulebase. On closer inspection I found that all 4 of these rules are the same type rule and the only rules like it in the rulebase. These rules are all legacy "Traditional Mode" VPN rules. It seems that the API command "breaks" when it tries to read them.

Here is an example of one of these "Traditional Mode" VPN rules:

Traditional Mode VPN Rule

All of these "Simplified Mode" VPN rules work fine with the API command:

Example Simplified Mode VPN rules

         *Note: These examples are not "proper" rules, they are just merely examples.

The API breaks on the "Client Encrypt" action.

I am sure that these rules "should" have been converted ages ago, so that is where I will start.

I hope this helps anyone else that comes across similar issues.

Admin
Admin

Re: show access-rulebase limit argument issues - Me? Bug?

Jump to solution

That's good to know, thanks for sharing.

0 Kudos

Re: show access-rulebase limit argument issues - Me? Bug?

Jump to solution

Hi Andrew, thanks for raising this issue and investigating it on your own including sharing the analysis with the forum.

We’re already aware of this issue, and even have a fix for it which was not released in the jumbo accumulator yet.

If you would like to get this HF, please open SR or wait for the next JHF.