cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Create a Post
Employee+
Employee+

password not working after Terraform Azure deployment

Jump to solution

Hi,

I'm playing around with Terraform and trying to launch a simple R80.40 Mgmt server in Azure - everything seems to work fine but the credentials don't seem to work when trying to SSH / SmartConsole into the public IP - anybody know if I have got the format wrong here?

.tf file for VM:

 

# Create virtual machine and Accept the agreement for the mgmt-byol for R80.40
resource "azurerm_marketplace_agreement" "checkpoint" {
publisher = "checkpoint"
offer = "check-point-cg-r8040"
plan = "mgmt-byol"
}

resource "azurerm_virtual_machine" "chkpmgmt" {
name = "r80dot40sms"
location = azurerm_resource_group.rg.location
resource_group_name = azurerm_resource_group.rg.name
network_interface_ids = [azurerm_network_interface.mgmtexternal.id]
primary_network_interface_id = azurerm_network_interface.mgmtexternal.id
vm_size = "Standard_D4s_v3"

depends_on = [azurerm_marketplace_agreement.checkpoint]

storage_os_disk {
name = "R80dot40OsDisk"
caching = "ReadWrite"
create_option = "FromImage"
managed_disk_type = "Standard_LRS"
}

storage_image_reference {
publisher = "checkpoint"
offer = "check-point-cg-r8040"
sku = "mgmt-byol"
version = "latest"
}

plan {
name = "mgmt-byol"
publisher = "checkpoint"
product = "check-point-cg-r8040"
}
os_profile {
computer_name = "r80dot40mgmt"
admin_username = "REDACTED"
admin_password = "REDACTED"
custom_data = file("customdata.sh")
}

os_profile_linux_config {
disable_password_authentication = false
}

boot_diagnostics {
enabled = "true"
storage_uri = azurerm_storage_account.mystorageaccount.primary_blob_endpoint
}

}

Thanks,

Phil

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Employee+
Employee+

Re: password not working after Terraform Azure deployment

Jump to solution

The login username is admin and cant be changed,

the terraform module wont allow admin hence we put in a dummy name to satisfy terraform 

so then you need to login with admin / "xxxxxx"  regardless of what is in the username field 

View solution in original post

2 Replies
Highlighted
Employee+
Employee+

Re: password not working after Terraform Azure deployment

Jump to solution

The login username is admin and cant be changed,

the terraform module wont allow admin hence we put in a dummy name to satisfy terraform 

so then you need to login with admin / "xxxxxx"  regardless of what is in the username field 

View solution in original post

Highlighted
Employee+
Employee+

Re: password not working after Terraform Azure deployment

Jump to solution

thanks Mr Cove - that works now and makes sense!

0 Kudos