Create a Post
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted

Unable to activate firewall blade

Jump to solution

Hi everyone,

I have installed an evaluation version of Al-in-one R80.10 Checkpoint Firewall in a VM.

While opening the WebGUI, I can see the Firewall blade is greyed out.

I tried to create firewall policy from Gaia CLI using the following commands:

 > mgmt add access-rule layer "Network" name "Rule1" service "Any" position 1 action "Accept" install-on "Policy Targets"

> mgmt publish

But, still traffic is getting dropped by the Default Cleanup rule (which got installed during initial configuration time I think).

The output of "cpstat fw" command also shows only the Initial Policy and not the new rule created,

In out setup, I have to install/configure everything using Gaia CLI only.

Can anyone suggest what I need to do to get it working?

Thanks in advance.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Admin
Admin
Creating the rule and publishing it is not enough to activate it in the Security Gateway.
You must install the policy to the gateway with something like mgmt_cli install-policy policy-package "Standard" targets "gateway"

View solution in original post

2 Replies
Highlighted
Admin
Admin
Creating the rule and publishing it is not enough to activate it in the Security Gateway.
You must install the policy to the gateway with something like mgmt_cli install-policy policy-package "Standard" targets "gateway"

View solution in original post

Highlighted
Gold

Ravikush11,

you can‘t create a rulebase via GAiA webUI. You have to use Smartconsole application to create you’re rulebase.

please have look at Check Point 4 beginners to better understand how it works.

Wolfgang